Om astrologi

Om astrologi

Astrologien er ca. 6.000 år gammel, og det første stjernekort blev fundet i Ægypten. Senere er astrologien så blevet udbredt først i landene omkring middelhavet. I gammel tid var det kun konger og andre rigmænd, som havde råd til at hyre en astrolog som rådgiver, da selve processen med beregninger af sol og måneplacering på himlen tog mange dage. I dag bruger vi astrologer et computerprogram til de beregninger, og derfor er der heller ikke mange af os, som har den astronomiske indsigt. Men førhen var en astronom også en astrolog. Vores egen danske Tycho Brahe var også astrolog, iøvrigt dansk hofastrolog. Jeg har læst i et førende dansk ugeblad en påstand om, at vores egen kronprins Frederik skulle have været hos astrolog forinden sit frieri til prinsesse Mary, men nu skal man jo ikke tro på alt, hvad ugebladene skriver, så hellere læse det i stjernerne!

Astrologiens historie og udbredelse kan du læse meget mere om andre steder på Internettet.

Holdninger og fordomme

Jeg har mødt mange holdninger til astrologien, og jeg har selv været meget skeptisk fra starten, også på uddannelsen, og ville gerne have ”beviser”. Måske derfor har jeg også tidligt valgt den holdning, at min mission ikke er at overbevise skeptikere eller omvende ikke-troende. Engang endte jeg i en diskussion, hvor jeg lidt vredt og meget overbærende blev spurgt: ”Tror du selv på det?” Efter en kort overvejelse svarede jeg: ”Det ved jeg faktisk ikke, men det er også ligegyldigt, for det virker alligevel.” Fakta er, at det er svært at tale med skeptikere om astrologien, hvis ikke selv de har gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i emnet, og sådan er det vel generelt! Stærke skeptikere finder dog sjældent vej til astrolog, men når jeg møder dem, giver jeg gerne en gratis ”smagsprøve” med nogle tolkninger, der giver stof til eftertanke.

Nogle er også lidt bange for at gå til astrolog, måske af frygt for at få noget grimt at vide. Disse mennesker får en behagelig overraskelse, for det kommer til at handle om klienten selv, stærke og svage sider, og jo, der kan da godt komme nogle fortrængte eller ubehagelige ting fra fortiden op, som astrologen kan pege på, men altså ikke noget klienten ikke kender på forhånd. Hvis man tror, at det handler om døden, ja så går man forgæves. Der er vist ingen skole som underviser i at kunne forudsige klientens død, og det vil der heller ikke være så meget interessant i.

Hvad kan astrologien bruges til?

Du kan bruge astrologien til at give et spejlbillede af dig selv, og det er sandsynligt, at astrologen kan pege på ressourcer, du ikke selv har fået øje på.

I billedesprog er det populært at sammenligne klienten med en kaptajn ombord på sit sejlskib på åbent hav, og astrologen med en navigatør, der laver søkort og vejrudsigt, som du kan navigere efter. Du bestemmer jo selv, om du vil følge kortet, og hvis astrologen har lovet uvejr og modvind, ja så kan et skib som bekendt sætte sine sejl, så det er muligt at sejle mod vinden. På denne måde bestemmer du selv, hvordan du vil navigere, og stjernerne har således ikke planlagt alt. Mange af livets valg træffer du måske også først efter råd fra familie, venner og kolleger. Astrologen er også en rådgiver og sparringspartner, men hvor du stadigvæk bagefter træffer dine egne valg.

Måske får du lyst til at prøve…?