Moneyless Man

Måske er du også set ham her på Facebook! Efter at være stødt på hans foto og ikke mindst overskriften om den ”pengeløse” mand et par gange måtte jeg da lige klikke videre for at se, hvad den historie gik ud på.

Mark Boyle, irsk mand, der selv er uddannet og arbejdede med økonomi satte sig i 2008 for eksperimentet med at leve et liv uden indkomst og uden forbrug i et år. En af de inspirationer han nævner er filmen Gandhi, hvori Gandhi siger: ”Vær selv den forandring du ønsker at se i verden.”

Han kunne se ulighederne og noget forkert ved vores økonomi i 2008. Virksomheder der udnytter sine ansatte, skovrydning og at uafhængighed ikke er lig med penge. Dette er blot nogle af de ting han citeres for. Inden projektet startede købte han en gammel campingvogn og satte den op ved en gård, hvor han meldte sig som frivillig arbejdskraft. Han har levet som vegetar siden 1994, og skulle nu leve delvis som skralder og af selv at dyrke sine grøntsager i den have han fik stillet til rådighed. Indkøbt blev også en solcelle, der skulle give strøm til hans mobiltelefon, som dog kun kunne modtage opkald, samt til hans pc.

Som astrolog bliver jeg naturlig nysgerrig. Hvem er denne mand? Et par klik og så har vi hans fødselsdag, 8. maj 1979, født i Ballyshannon, Irland. Det er løgn, tænker astrologen ved første kig på fødselsdagen. Han er jo Tyr – det mest materialistiske tegn, om nogen en person som stiler efter at tjene penge og holder af alt hvad disse kan købe af goder. Hvorfor skulle netop han vælge helt frivilligt at leve uden penge?

Et kig på hans horoskop – dog uden fødselstidspunkt – så er det sikkert, at han er født med Uranus opposition til sin Sol. Allerede her begynder det at give mening; han er nemlig en rigtig oprører, en der vælger at gå sine egne veje, og mon ikke det også er det, der faktisk er hans kald her i livet. I nogle af de artikler der findes om ham, er han citeret for, at han aldrig har været så sund og aldrig har haft så mange ægte venner i de to år (det startede med et mål om et år, men blev til næsten to) han levede sådan. Uranus har netop med fællesskaber at gøre, og når nu du bør være anderledes, så belønnes du ved en af Uranus’ andre muligheder nemlig venskaber, fællesskaber og det at være med i fællesskabet.

Tegning Mark BoyleTyren kan have ry for at være lidt langsom og ikke at gå forrest, hvilket sikkert har sin rigtighed, men som også kræver et grundigere kig i Tyrens horoskop. I Mark Boyles tilfælde har han hele tre personlige planeter i Vædderen, hvilket gør ham til en pioner på sit felt, eller i hvert fald spontan og handlekraftig. Men han er også én der ikke har langt fra tanke til handling, og det var nok sådan, at en film om Gandhi og en venskabelig snak over et glas rødvin tog pokker ved ham, og han ville vise sig selv, venner og verden, at rigtig uafhængighed kun kan ske uden penge.

Se mere om Mark Boyle på nedenstående link:

Mark Boyle, Wikipedia

Mark Boyle, Youtube

The Telegraph, maj 2013

The Telegraph, august 2010